Politica de confidentialitate

INFORMARE PRIVIND PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Prelucrarea datelor cu caracter personal in scopul vânzării 

Conform cerințelor Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor), SC ENIKING SOLAR SERV COM SRL, cu sediul in localitatea Cluj-Napoca, B-dul 21 decembrie 1989 nr.152, bl.2A, înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului sub nr. J12/1718/1996, CUI RO 8889945, e-mail: contact@forbaby.ro, telefon 0745 205 551 are calitatea de operator de date personale.


Datele cu caracter personal prelucrate

SC ENIKING SOLAR SERV COM SRL., în calitate de Vânzător / distribuitor al produselor comercializate prin site-ul forbaby.ro este operator de date cu caracter personal si prelucrează următoarele date personale in scopul vânzării produselor, respectiv pentru a răspunde întrebărilor adresate prin intermediul site-ului:


 

Când vă creați un cont pe forbaby.ro, ne transmiteți numele și prenumele, adresa, contul de e-mail, telefonul;

Când achiziționați un produs prin intermediul paginii noastre, în plus față de datele contului dumneavoastră prelucrăm unele informații suplimentare, cum ar fi adresa de livrare.

Atunci când vă abonați să primiți newsletter ele noastre, sau sunteți abonat în virtutea achiziției unui produs sau serviciu vom prelucra numele, adresa de email în acest scop. Atunci când vă dezabonați, comunicarea comercială încetează.

Când vreți să luați legătura cu noi prin intermediul formularului de contact: ne transmiteți numele și prenumele, adresa de e-mail .


Ne puteți vizita pagina de internet fără a completa nicio dată personală. Totuși, dacă doriți să comandați produsele noastre, este necesar să vă faceți cont și să ne puneți la dispoziție datele respective. Fără furnizarea datelor nu veți putea folosi funcționalitățile contului și nici comanda produsele noastre. Am configurat câmpurile obligatorii astfel încât să solicităm volumul minim de informații de care avem nevoie pentru a vă identifica, pentru a vă livra produsul, și pentru a putea lua legătura cu dumneavoastră dacă este necesar. În plus, nu condiționăm achiziția dumneavoastră de consimțământul dumneavoastră pentru primirea de comunicări de marketing.


Scopul prelucrării datelor cu caracter personal

Datele furnizate sunt necesare in scopul finalizării vânzării produselor comercializate prin forbaby.ro si de a asigura dreptul de retur si înlocuire a produselor. Refuzul dvs. de a furniza datele cu caracter personal mai sus menționate determina imposibilitatea realizării vânzării si exercitări dreptului de retur si înlocuire a produselor.

 

Temeiul legal al prelucrării datelor cu caracter personal

Datele furnizate sunt necesare pentru perfectarea comenzilor si livrarea produselor comercializate prin forbaby.ro, dar si pentru asigurarea dreptului de retur si înlocuire.


Destinatarii datelor cu caracter personal

De exemplu, am putea furniza datele tale către alte companii, precum furnizorii de servicii IT sau telecomunicații,

Contabilitate (pentru întocmirea facturilor produselor achiziționate), firmei de curierat (pentru a livra produsele) și alți terți cu care avem o relație contractuală. Acești terți sunt selectați cu o grijă deosebită astfel încât datele tale să fie prelucrate doar în scopurile pe care noi le indicăm.

Ne vom asigura, în limite rezonabile, că datele tale nu părăsesc Spațiul Economic European, însă, în măsura în care vom transfera date către state din afara SEE, ne vom asigura, în toate cazurile, că transferurile sunt legitime, având la baza consimțământul tău explicit sau alt temei legal.

Drepturile Cumpărătorului 

Conform Regulamentului (U.E.) nr. 679/2016 privind protecția persoanelor fizice in ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulație a acestor date, beneficiați de următoarele drepturi:

·        dreptul de acces la datele dvs. cu caracter personal - puteți solicita informații privind activitățile de prelucrare a datelor dvs. personale

·        dreptul la  rectificarea datelor dvs. cu caracter personal - puteți rectifica datele personale inexacte sau le puteți completa;

·        dreptul la ștergerea datelor dvs. cu caracter personal - puteți obține ștergerea datelor, in cazul in care prelucrarea acestora nu a fost legala sau in alte cazuri prevăzute de lege;

·        dreptul la restricționarea prelucrării datelor dvs. cu caracter personal - puteți solicita restricționarea prelucrării in cazul in care contestați exactitatea datelor, precum si in alte cazuri prevăzute de lege;

·        dreptul de a vi se porta datele dvs. cu caracter personal - puteți primi, in anumite condiții, datele personale pe care ni le-ați furnizat, intr-un format care poate fi citit automat sau puteți solicita ca respectivele date sa fie transmise altui operator;

·        dreptul de a depune o plângere - puteți depune plângere fata de modalitatea de prelucrare a datelor personale la Autoritatea Naționala de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal

Puteți sa va exercitați oricare din aceste drepturi contactând-ne la adresa de email sau la telefonul indicat in introducerea prezentei informări.


 

Perioada de stocare

În prezent, stocăm și prelucrăm datele dvs cu caracter personal pe teritoriul României

Datele furnizate in scopul realizării comenzii si emiterii facturii vor fi stocate de SC ENIKING SOLAR SERV COM SRL. pe perioada ceruta de legislația fiscala pentru păstrarea documentelor contabile justificative. Datele stocate pentru procesarea cererilor de retur si garanție vor fi stocate pentru o perioada de 24 luni de la data achiziției. Datele contului tău vor fi stocate pe site în vederea facilitării noilor achiziții și a păstrării istoricului de cumpărături dar numai mult de 10 ani de la ultima accesare a contului de client.

După încheierea perioadei, datele cu caracter personal vor fi distruse sau șterse din sistemele informatice sau transformate în date anonime pentru a fi utilizate în scopuri de cercetare științifică, istorică sau statistică.


 

Informații cookies

1. Ce este un cookie?

Un “Internet Cookie” (termen cunoscut si ca “browser cookie” sau “HTTP cookie” sau pur si simplu “cookie” ) este un fișier de mici dimensiuni, format din litere si numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se accesează Internetul.

Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisa de către un web-server unui browser (ex: Firefox, Safari, Chrome) si este complet “pasiv” (nu conține programe software, viruși sau spyware si nu poate accesa informațiile de pe hard driverul utilizatorului).

Un cookie este format din 2 parți: numele si conținutul sau valoarea cookie-ului. Mai mult, durata de existenta a unui cookie este determinata; tehnic, doar web serverul care a trimis cookie-ul îl poate accesa din nou in momentul in care un utilizator se întoarce pe website-ul asociat web serverului respectiv.

Cookie-urile in sine nu solicita informații cu caracter personal pentru a putea fi utilizate,  in cele mai multe cazuri, nu identifica personal utilizatorii de internet.

Exista 2 categorii mari de cookie-uri:

Cookie uri de sesiune – acestea sunt stocate temporar in dosarul de cookie-uri al browser ului web pentru ca acesta sa le memoreze pana când utilizatorul iese de pe web-siteul respectiv sau închide fereastra browser ului ( ex: in momentul logarii/delogarii pe un cont de webmail sau pe rețele de socializare).

Cookie uri Persistente – Acestea sunt stocate pe hard-drive-ul unui computer sau echipament (si in general depinde de durata de viată prestabilita pentru cookie). Cookie-urile persistente le includ si pe cele plasate de un alt website decât cel pe care îl vizitează utilizatorul la momentul respectiv – cunoscute sub numele de ‘third party cookies’ (cookie uri plasate de terți) – care pot fi folosite in mod anonim pentru a memora interesele unui utilizator, astfel încât sa fie livrata publicitate cat mai relevanta pentru utilizatori.


 

2. Cat timp sunt păstrate cookie-urile

 Durata de viată a unui cookie poate varia semnificativ, depinzând de scopul pentru care este plasat. Unele cookie-uri sunt folosite exclusive pentru o singura sesiune (session cookies) si nu mai sunt reținute odată de utilizatorul a părăsite website-ul si unele cookie-uri sunt reținute si refolosite de fiecare data când utilizatorul revine pe acel website (‘cookie-uri permanente’). Cu toate aceste, cookie-urile pot fi șterse de un utilizator in orice moment prin intermediul setărilor browser ului.

3. Ce cookie-uri folosește acest site.

Cookie-urile plasate atunci când accesați pagina noastră sunt următoarele:

Denumire cookie

Scopul cookie-ului

Durata de viață

OTZ

sunt folosiți de Google analytics pentru informațiile despre traficul pe site. Este folosit pe întreg site-ul pentru MoMS.

1 LUNĂ

Zenid

Este folosit de software-ul de comerț electronic Zen-Cart. Folosit pentru a menține obiectele din coșul de cumpărături si pentru a permite finalizarea unei achiziții.

SESIUNE

1P_JAR

Aceste cookie-uri sunt folosite pentru a colecta statisticile site-ului web și pentru a urmări ratele de conversie.

1 SAPTAMANA

CONSENT

Înregistrează un cod unic pentru a păstra statisticile despre ce videoclipuri YouTube au văzut utilizatorul.

CATEVA ORE

NID

Cookie-ul NID conține un cod unic pe care Google îl utilizează pentru a-și aminti preferințele și alte informații, precum limba preferată (de exemplu limba engleză), numărul de rezultate pe care doriți să le afișați pe pagină (de ex. 10 sau 20) doriți să aveți activat filtrul SafeSearch Google.

6 LUNI

OGP

sunt folosiți de Google cookie pentru Google Maps

2 LUNI


 

4. Cum pot dezactiva cookie-urile

Este posibila setarea din browser pentru ca aceste cookie-uri sa nu mai fie acceptate sau puteți seta browser-ul sa accepte cookie-uri de la un site anume.

Toate browserele moderne ofera posibilitatea de a schimba setarile cookie-urilor. Aceste setari se gasesc de regula in “optiuni” sau in meniul de “preferinte” al browserului tau.

Pentru orice intrebari legate de prelucrarea datelor personale, va puteti adresa Responsabilului pentru protectia datelor Potra Calin la adresa dpo@cianet.ro, Tel. 0722-295.014 .